In de decembermaand begint voor vele Nederlanders de zoektocht naar de perfecte Kerstboom. Kies je een kunstboom of toch liever een echte waar de dennengeur je woonkamer vult? Het is een populair gespreksonderwerp in aanloop naar de feestdagen. Hieronder staan een aantal vragen die aan menig keukentafel de revue passeren:
Hoeveel jaar moet een Kerstboom groeien, voordat deze klaar is voor de verkoop?
Een gemiddelde Kerstboom staat 7 jaar in de grond, voordat deze gereed is voor de particuliere verkoop. Een boom heeft dus een flinke groeitijd nodig, waarna deze slechts enkele weken de rol als Kerstboom vervult.
Hoe versier je een Kerstboom?
Bedenk allereerst de stijl. Vaak wordt gekozen door een combinatie van 2 of 3 kleuren. Het is raadzaam om te starten met de verlichting. Maak je gebruik van slingers? Plaats deze dan na de verlichting. Vervolgens sorteer je de decoratie op kleur. Per kleur sorteer je de decoratie op grootte. De kleine items plaats je bovenaan, de grote items onderaan. Zorg voor voldoende afwisseling tussen de kleuren.
Hoe kun je naald uitval voorkomen?
Het is belangrijk om de boom, met of zonder kluit, regelmatig water te geven. Dat voorkomt naalduitval. Hierdoor wordt vroegtijdige uitval van naalden tot het minimum beperkt. Dat is iets wat je graag wilt voorkomen, want geeft een enorme rommel. Niet alleen in de woonkamer, maar vooral ook wanneer je de versiering uit de Kerstboom haalt en deze wilt gaan vervoeren.
Tot welke datum laat je de Kerstboom staan?
De stelregel is dat je de Kerstboom laat staan tot de Christelijke feestdag Driekoningen. Deze dag vindt plaats op 6 januari. De drie koningen is tevens ook een internationale feestdag. Het wordt gevierd in veel voornamelijk Europese landen waarbij het Christendom door de geschiedenis een grote rol gespeeld heeft.
Kun je een Kerstboom in de tuin planten?
Je kunt het proberen, maar de kans dat een Kerstboom het overleeft is vrij klein. Ook bij een boom met kluit zijn de wortels niet sterk genoeg meer om goed te nestelen in de tuinaarde. Het is zonde, maar de kans van slagen is klein.
Hoe kun je de Kerstboom afvoeren?
In de meeste Nederlandse plaatsen is het mogelijk om na oud en nieuw de Kerstboom in te leveren bij een inzamelpunt. Wat ook vaak gebeurt is dat mensen de boom opknippen en bij het GFT-afval doen. Verder is het natuurlijk het gehele jaar mogelijk om de boom in te leveren bij de milieustraat in de buurt.
www.weetjedat.nl Blog Feed
Design je woning met wandbekleding en gevelbekleding voor een stijlvolle uitstraling (wo, 23 okt 2024)>> meer lezen
5 voordelen van employer branding (Wed, 23 Oct 2024)
>> meer lezen
De huizenmarkt in Barendrecht onder de loep (Sat, 12 Oct 2024)
>> meer lezen
De allerlekkerste alcoholvrije cocktailgeschenken (Mon, 16 Sep 2024)
>> meer lezen
Waarom is het huren van storage een slimme keuze voor uw bedrijf? (Sun, 01 Sep 2024)
>> meer lezen
Reactie schrijven